Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak bilo postupanja

Policajce koje optužuje Amber optužuje i dubrovački student

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postupanje Dragana Palamete i Ivice Rudinovića, dvojice policajaca Odjela za droge PU dubrovačko-neretvanske, bilo je pod lupom policijske interne kontrole, i to po nalogu Državnog odvjetništva, ali ne zbog slučaja Australke Amber koja ih u dokumentarcu veže uz nasilničko ponašanje, nego zbog pritužbi jednog dubrovačkog mladića.

Njih dvojicu i još jednog njihova kolegu zbog nesavjesnog rada u službi prijavio je i H. S., 22-godišnji dubrovački student i konobar, piše Jutarnji list. Nakon što je 1. prosinca H. S. prijavio Palametu, Rudinovića i još jednog njihova kolegu, interna kontrola pozvala ga je 22. siječnja na razgovor. U svom iskazu H. S. odmah je priznao da je te noći bio pijan i s prijateljem se vraćao iz diskokluba Factory. 

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

>> Ronioci će ponovno pretražiti podmorje na kojem je pronađena Britt

H. S. Kaže da je bilo oko pola sata poslije ponoći kada je nogom zakvačio auto taksista nakon čega su došli prometni policajci. Nakon toga je došao Rudinović s kolegom i nekoliko puta ga udario po glavi. Prekršajnoj sutkinji su policajci rekli da je radio grimase i pokazivao im srednji prst. Ne poriče da je bio ogorčen zbog postupka policajca te da im je rekao da bi im bilo bolje da love prave kriminalce.

U verziji događaja koji je rekonstruirala policija navodi se kako je H. S. 23. studenoga oko 1.45 krenuo rukama prema policajcu Rudinoviću nakon što ga je on više puta upozorio da prestane narušavati javni red i mir, plaziti policajcima jezik i pokazivati srednji prst. Policajci su kategorički opovrgnuli da su tukli H. S. te su istaknuli da su postupali po zakonu. Nakon istrage načelnik Zlatko Sokolar ocijenio je da u postupanju policajaca nije bilo propusta. To je zaključilo i Državno odvjetništvo i kaznena prijava H. S. je odbačena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene