Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj daleko od kraja

Ronioci će ponovno pretražiti podmorje gdje je pronađena Britt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Britt Lapthorne u fokusu javnosti je već mjesecima i izgleda da je još daleko od njegovog zaključenja. Novi načelnik PU dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar najavio je da će roniocima ponovno pretražiti podmorje na području na kojem je i pronađeno tijelo nesretne Australke 6. listopada prošle godine

Da će podmorje pretražiti ronioci za Dnevnik. hr potvrdila je i glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero napomenuvši da je to samo jedna od mogućnosti u sklopu istrage koja se nastavlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 9 sati prije nestanka: Snimka Britt Lapthorne s nepoznatim mladićima Slika nije dostupna Krivi identitet? Slučaj Lapthorne: Na fotorobotu su drugi policajci

Ronioci Interventne jedinice PU dubrovačko-neretvanske tako će ponovno zaroniti na području uvale Danče. Glasnogovornica Gjenero nam je rekla da će ronioci tražiti bilo kakav trag koji bi pomogao u otkrivanju uzroka smrti Australke Britt, ali nam nije mogla reći kada će točno ronioci zaroniti. 

>> 'Australka Amber je nepouzdan svjedok'

Ronioci će prije svega tražiti fotoaparat Canon koji je koristila Britt, a u policiji se nadaju da bi na njima mogla biti i osoba povezana s njezinom smrću. U dubrovačkoj policiji se još uvijek nadaju i da će korisne informacije dobiti od građana i medija. Kažu da su ponovni zaron ronioca planirali i prije, ali nisu ga izveli zbog lošeg vremena.

Inače, australski mediji, točnije postaja Channel Seven i njezina emisija Sunday night, posljednja dva tjedna za tragediju Britt Lapthorne krive dubrovačke policajce. Ove optužbe temelje na iskazima dviju Australki i Amerikanke, prije svega na iskazu Australke Amber po čijem je sjećanju naprave i fotorobot navodnih otmičara, a za koje se ispostavilo da rade u dubrovačkoj policiji. Hrvatska policija odlučno odbacuje sve optužbe te poručuju da iskaz Amber nije pouzdan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene