Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove optužbe

Polančec: Mesić ima prste i u Badelovoj deblokadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon optužbi na račun predsjednika države Stjepana Mesića o upletenosti u aferu s dodjelom kredita SMS-u, bivši potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i bivši ministar gospodarstva, Damir Polančec, Mesića je prozvao da je intervenirao i u deblokadi Badela.

Polančec je u intervjuu za Jutarnji list izjavio kako Mesić štiti predsjednika Uprave Badela Antu Perkovića te da je intervenirao u brojnim tvrtkama. 'Badel je bio u blokadi prije održavanja skupštine, pa je odblokiran na nekoliko dana, čime je omogućeno da Badel za svoj trezor otkupi dio svojih dionica iz portfelja Kapitalnog fonda', objasnio je Polančec.

Pročitajte i ovo PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu Slika nije dostupna Pokazao fotografije Šestaku nije jasno zašto se Mesić pravi da ga ne poznaje

>> I Mesić će svoja saznanja morati objasniti?

'Time je zapravo gospodin Perković došao u situaciju da na skupštini ima većinu. Ako su moje informacije točne, naknadno je Badel blokirala jedna banka, a blokadu je skinula na intervenciju visokih političkih krugova', istaknuo je bivši potpredsjednik Vlade, koji se požalio i kako dobiva prijetnje od vrlo opasnih ljudi. Dodao je kako ga je Mesić zvao oko Badela, jer se bojao da će ga preuzeti Slovenci. 'Rekao sam mu da slovenski KD Invest već odavno nije u vlasničkoj strukturi Badela i da ga to ne zanima', rekao je Polančec za Jutarnji list.

Na pitanje da li ima saznanja je li Badel možda financirao Mesićevu kampanju, Polančec je odgovorio kako nema tih saznanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene