Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Podravka

I Mesić će svoja saznanja morati objasniti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I predsjednik Mesić će, čini se, morati razgovarati s istražiteljima.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, ali i predsjednik države Stjepan Mesić, svoja će saznanja o događajima u Podravci vjerojatno morati objasniti istražnim organima. Polančec je zbog Podravke otišao, ali prstom koji pokazuje na predsjednika Mesića. Zbog višemilijunskih malverzacija u koprivničkoj tvrtki obojica bi mogla završiti i u istrazi kao svjedoci, a ako tako ne procijeni USKOK, onda će odvjetnici. 'Mi branitelji koji branimo osumnjičenike u tom postupku ćemo zasigurno iskoristiti zakonsku mogućnost da mi predložimo ispitivanje gosp Polančeca i Mesića u svojstvu svjedoka', rekao nam je odvjetnik Rajko Mlinarić.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija uhićeni su USKOK objavio za što točno tereti bivšeg pročelnika i županijskog tužitelja Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja

>> Predsjednik Mesić opovrgnuo umiješanost u poslovanje Podravke

Detalji oko Podravke tek izlaze na vidjelo, ne samo od Polančeca i Mesića već i kroz istupe još nekih političara. Odvjetnici očito traže šansu da se optužbe prebace na sam politički vrh. 'Samo to po sebi govori da je cijeli ovaj projekt oko stjecanja dionica Podravke zapravo politički obojen predmet', istaknuo je Mlinarić. Politička imena već su se spominjala u raznim aferama. Kao potpredsjednik Vlade Polančec se našao i u svojstvu svjedoka za Veliki Maestro. Iako se nerijetko spominjalo i ime bivšeg premijera Ive Sanadera, sud je procijenio da njegovo svjedočenje nije potrebno. A sudska ročišta zbog Brodosplita pratio je izbliza i bivši ministar gospodarstva Branko Vukelić, no u Podravci, čini se, kraj nije ni blizu.

Informacije se mijenjaju svakodnevno. USKOK-ov spis je na nekoliko tisuća stranica. Čija imena će se još naći u njemu, za sada se tek nagađa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene