Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokojnik pobijedio na lokalnim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik općine na sjeveroistoku Rumunjske kojemu je istjecao mandat, a umro je u nedjelju, kada se održavao drugi krug lokalnih izbora, ponovo je dobio povjerenje birača, prema rezultatima koje je u ponedjeljak objavio Središnji izborni ured (BEC).

Premda su u ponedjeljak ujutro doznali za smrt svog načelnika, mnogi stanovnici Voinestija rekli su da su glasovali za njega "kako bi onemogućili njegova protukandidata da pobijedi".

Pročitajte i ovo Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!" NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad"

Pokojnik koji je dužnost općinskog načelnika obnašao posljednjih 18 godina, a umro je u 58. godini, dobio je tako 23 glasa više od svog protivnika.

Pošto je u nedjelju odlučio da neće poništiti izbore zbog zakonodavnog vakuuma u takvim slučajevima, BEC je proglasio pobjednikom kandidata koji je osvojio drugo mjesto, što je izazvalo nezadovoljstvo stanovnika.

Socijaldemokratska stranka (PSD, oporba) kojoj je pripadao pokojni načelnik, već je najavila da će uložiti prigovor na odluku BEC-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene