U Rafineriji nafte Rijeka u ponedjeljak oko 11,20 sati došlo je do pojačanog dimljenja na centralnom rafinerijskom dimnjaku, ali taj poremećaj nije utjecao na rad procesnih postrojenja i nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasne postrojbe, izvijestili su iz Ine.

Galerija


Pojasnili su da je pojačano dimljenje na centralnom rafinerijskom dimnjaku uzrokovano poremećajem prilikom pokretanja FCC postrojenja (fluid katalitički kreking).

Vezani članci Rafinerija u Rijeci (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Eksplozija u Rafineriji nafte Rijeka, evakuirani radnici INA radnik (Foto: Dnevnik.hr) Neizvjesna budućnost Ine dovodi u pitanje radna mjesta: Radnici sve zabrinutiji, pomaka po pitanju otkupa nema

Poremećaj nije imao utjecaj na rad procesnih postrojenja, nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasne postrojbe, a u tijeku je stabilizacija sustava, naveli su iz Ine. (Hina)

Plenković nakon maratonskog sastanka u Bruxellesu: "Nismo spavali gotovo 30 sati... Moramo biti odgovorni, riječ je o budućnosti Europe"