Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboružajte se strpljenjem

PRIPREMITE ŽIVCE Od ranog jutra na cestama kilometarske kolone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako to obično i biva u ovo doba godine, na cestama prema obale, velike su gužve od ranog jutra.

Već od jutra na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet. Kolone vozila na nekim cestama povremeno i stoje. Zbog prometne nezgode na autocesti A1, između odmorišta i tunela Brinje (121.km) u smjeru Splita vozi se usporeno u koloni od oko 4 kilometra, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pročitajte i ovo Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore Gužve na prometnicama, ilustracija - 6 Gužve na cestama Povremeni zastoji na autocestama: Pojačan promet u smjeru mora i prema unutrašnjosti

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, kolone su: na zagrebačkoj obilaznici (A3), iz smjera Jankomira (9 km) i Buzina prema naplati Lučko (8 km), na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena 2 km, otežano i u koloni, uz povremene zastoje (zbog gustog prometa i magle) između naplate Lučko i Donje Zdenčine.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3), autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb, autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima. Vrlo gust promet očekuje se tijekom dana na autocesti A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu te u većini trajektnih pristaništa prema otocima.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometna za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na snazi je danas, 23. srpnja od 4 do 14 sati i sutra, u nedjelju, 24. srpnja od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene