Sa završetkom uskrsnih blagdana u ponedjeljak je pojačan promet prema sjeveru, učestale su prometne nesreće te je pojačan promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Galerija


Nakon prometne nesreće usporeno se vozi na autocesti A1 između čvora Donja Zdenčina i naplatne postaje Demerje (između 15 km i 12 km) u smjeru Zagreba. Vozila su na zaustavnom traku. Kolona vozila u pokretu proteže se oko 3 km, javlja HAK.

Vezani članci Gužva u blizini OŠ Šestine Nakon objave snimke gužve ispred škole na Šestinama, na pomolu rješenje? Evo što je grad roditeljima obećao Gužve na naplatnoj postaji Lučko - 1 Gužve na autocestama ne jenjavaju: Kolone su kilometarske, ako krećete na put, naoružajte se strpljenjem!

Zbog prometne nesreće usporeno se vozi i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Popovaća i čvora Križ u smjeru Bregane.

Na Bregani nema čekanja. Za prelazak u Sloveniju čeka se 15 minuta. No to nije bio slučaj na drugim graničnim prijelazima. U Županji se primjerice na u lazak u zemlju cijeli dan čekalo više od jednog sata. Isto je bilo i na graničnom prijelazu Bajakovo. I na Istarskoj strani kolona na izlazu bila je duža od dva kilometra. Čekalo se i na Maclju.

Reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić na graničnom prijelazu Bregana porazgovarao je i s Antunom Krešom, šefom smjene na GP Bregana.

Kreš kaže da se policija dobro pripremila za pojačan promet za blagdane te da su u stalnom kontaktu sa slovenskim kolegama kako bi omogućili što brži protok vozila.

Kreš je dodao kako je evidentiran ulazak i izlazak 160.000 putnika u protekla tri dana.

Kako javljaju slovenski prometni servisi, najduže se u ponedjeljak ujutro čekalo na graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj, gdje je za ulazak u Sloveniju čekanje za osobne automobile bilo jedan sat i petnaest minuta, a za autobuse jedan sat.

Na graničnom prijelazu Obrežje-Bregana osobna vozila čekaju oko 20 minuta, a od 20 minuta do pola sata na prijelazima u Istri, javlja prometni portal Promet.si.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon, upozoravaju iz HAK-a. Kolona vozila na autocesti A7 na izlazu GP Rupa u smjeru Slovenije duga je oko 1 km.

Slovenski prometno-informacijski centar objavio je da se intenzivno povećanje prometa od granice s Hrvatskom u pravcu prema sjeveru očekuje prvenstveno u ponedjeljak popodne i u utorak, pri čemu se gužve i kolone zbog završetka praznika mogu očekivati na autocesti od Kopra prema Ljubljani te na autocesti prema prijelazu Karavanke s Austrijom. (V.P./Hina)