Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogoršano stanje vatrogasca Frane Lučića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje vatrogasaca ozlijeđenih u požaru na Kornatu, Ante Juričeva Mikulina i Frane Lučića, koji se liječe u splitskoj Kliničkoj bolnici, i dalje je teško te su životno ugroženi, ali su stabilno.

Frani Lučiću sinoć se pogoršala funkcija pluća, zbog čega je spojen na respirator i kontrolirano se ventilira uz mjere intezivnog liječenja, te je životno ugrožen, kazao je voditelj Odjela intezivnog liječenja dr. Ante Ujević.

Pročitajte i ovo Poziv - 1 (Ne)briga za pacijente Vozila saniteta i hitne u dramatično lošem stanju! U nekima nema sigurnosnih pojaseva: "Krevet je odletio u zrak" Slika nije dostupna Operiran Juričev Mikulin, stanje i dalje vrlo teško

Stanje Ante Juričeva Mikulina nepromijenjeno je u odnosu na protekla 24 sata, pod tretmanom je intenzivnog liječenja i također je životno ugrožen, zaključio je dr. Ujević.

Voditelj Odjela plastične kirurgije splitske bolnice dr. Ivan
Utrobičić izvijestio je kako je Juričev Mikulin jutros podvrgnut
operativnom zahvatu odstranjivanja nekrotičnog tkiva s lijeve ruke i desne natkoljenice, a ta su područja prekrivena umjetnom kožom koja je jutros stigla iz Zagreba.

Uklonjeno mu je oko 45 posto izgorenog tkiva s cijele tjelesne površine, dakle više od dvije trećine, rekao je.

Ako njegovo stanje to dopusti, danas će tom zahvatu biti podvrgnut i Frane Lučić kojemu je proteklih dana uklonjeno oko četiri petine izgorenog tkiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene