Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader novinarima

'Pogriješio sam kad sam Kosor odredio nasljednicom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o političkom programu Jadranke Kosor koja je izgubila potporu građana i nije sposobna voditi Vladu, tvrdi Sanader.

Bivši premijer kaže da njegova nasljednica zatoorganizira progon neistomišljenika, kako bi prikrila vlastitu nesposobnost. 'U tome joj pomaže Vladimir Šeks, a znamo kakav je njegov utjecaj na pravosuđe', rekao je Ivo Sanader danas u sabornici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od kad nema Sanadera i Barišića HDZ prvi put ove godine ima 'čiste' financije Slika nije dostupna Očito ne spava mirno Ekskluzivno: Ivo Sanader odabrao odvjetnika!

>> Mladenu Barišiću produljen pritvor

>> Kosor: Sanader ne može ugroziti pregovore

Kao dokaz svojih riječi naveo je slučaj  Damira Polančeac i pismo o nagovaranju da svjedoči protiv njega u zamjenu za slobodu. 'Bilo bi dobro da Sabor osnuje istražno povjerenstvo koje će istražiti utjecaj Jadranke Kosor i Vladimira Šerksa na pravosuđe', poručio je Sanader.

Rekao je kako ne vjeruju u najnovije špekulacije u istrazi Mladena Barišića. 'To o čemu se tvrdi nije se dogodilo, bar ja ništa o tome ne znam, a Barišić to ne bi rekao osim ako ga nisu prisilili da me lažno tereti. Ako je tome tako, onda u tome sudjeluje USKOK i Državno odvjetništvo, a ona je to kraj demokracije u Hrvatskoj', zaključio je Sanader. 

'Pogreške se događaju svima pa i meni'

Tvrdi kako je njegov stav oko potpore Vladi ostao isti. 'Ja sam na čelu HDZ-a dobio mandat i ovu saborsku većinu, izabrani su pod mojim vodstvom, mi smo dobili mandat od građana, a taj mandat nije podrazumijevao da se političkim progonom obračunava s neistomišljenicima', rekao je Sanader.

Na pitanje misli li da je napravio pogrešku imenujući Jadranku Kosor svojom zamjenicom, Sanader je pozitivno odgovorio. 'Da, svima se pogreške događaju pa i meni. Da sam znao da će Vladu i državu voditi u ovom smjeru ne bih to napravio', rekao je. Bivši premijer misli da nije pogriješio kada je otišao s kormila države. Tvrdi da su tada bile takve prilike i za to vrijeme to je bila najbolja odluka. Svoj današnji istup nije želio definirati kao prvi korak kampanje za predstojeće izbore. 'O tome sada ne bih govorio', kratko je rekao.

Poručio je još kako punu potporu treba dati pregovorima s EU, a to možemo samo ako završimo poglavlje o pravosuđu za koje nam iz Europe poručuju da ćemo zatvoriti kada bude neovisno. 'To znači da ono sada to nije', zaključuje Sanader.  

Čija je Vlada bolje vodila državu?

  • Jadranke Kosor
  • Ive Sanadera
  • Ivice Račana

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene