Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očito ne spava mirno

Ekskluzivno: Ivo Sanader odabrao odvjetnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader radi na angažiranju odvjetnika, ekskluzivno doznaje Nova TV. Iako još nije dobio službenu obavijest da se protiv njega pokreće istraga, bivši premijer očito ne spava mirno.

Mladen Barišić u ponedjeljak će u USKOK-u dovršiti svoju obranu. Istražiteljima će pokušati razjasniti kako je novac izvučen iz državnih tvrtki usmjeravan u HDZ , ali i džep Ive Sanadera. Iz krugova bliskih bivšem premijeru Nova TV doznaje da na njegovu kućnu adresu nije još uvijek stigla nikakva službena obavijest o otvaranju istrage što je državno odvjetništvo dužno učiniti. USKOK i istražitelji su za sada još uvijek u fazi predistražnih radnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedini može povezati Sanadera i aferu Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera? Slika nije dostupna Poručio preko odvjetnika Sanader: Uskoro se vraćam u Hrvatsku!

Bivši premijer ipak ne spava mirno. Doznajemo, odabrao je odvjetnika ako mu istražitelji odluče osobno na kućni prag dostaviti nalog o istrazi. Punomoć kod Ante Nobila Sanaderu je propala zbog Polančeca i sukoba interesa pa mu je savjetovano da angažira Čedu Prodanovića. Bivši tužitelj, iskusan odvjetnik s haškim iskustvom trenutačno brani Josipa Protegu iz HPB-a. Prodanović za sada šuti. No raspričao se Sanader koji se želi pretvoriti u žrtvu HDZ-ova aparata.

Logičan slijed

Potencijalne kaznene prijave Sanaderu je trasirao Mravak. Afera Buljubašić, HEP i TLM, potom Fimi Medija. Ispitivanje Barišića pretposljednje je poglavlje. 'Dakle sve ovo što se nadovezalo nakon toga je sasvim logičan slijed da se istraga nastavlja', rekao je Branko Šerić, Mravakov odvjetnik.

>> 'Pogriješio sam kad sam Kosor odredio nasljednicom'

>> Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

Čim završi Barišić, u USKOK će biti pozvana i njegova bliska prijateljica Nevenka Jurak. To će biti prije utorka kada joj istječe i pritvor. 'Ona će u svakom slučaju reći istinu i dati će obranu na način kako joj najbolje odgovara', pojasnio je Ivica Farčić, odvjetnik Nevenke Jurak. Ono što odgovara Jurak i Barišiću, ne odgovara Ivi Sanaderu. Čedo Prodanović s novim će klijentom imati dosta posla.

Hoće li Sanader ubrzo zatrebati odvjetnika?

  • Sigurno. Brzo će se njemu suditi
  • Njega ni jedan odvjetnik ne može spasiti
  • Sanader mi je zadnja briga u životu

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene