Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najdulje moguće produljenje

Mladenu Barišiću produljen pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem šefu carine i rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću danas je za još dva mjeseca produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od 30. rujna, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odluku o produljenju istražnog zatvora poslijepodne je na prijedlog USKOK-a donio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puštenja njena suradnica Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Barišić nastavio obranu Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

U izjavi je Devčič pojasnio da je riječ o najduljem mogućem produljenju istražnog zatvora koje je u ovom trenutku moguće odrediti protiv Barišića, osumnjičenog da je iz državnih tvrtki i ministarstava preko tvrtke 'Fimi media' svoje prijateljice Nevenke Jurak 'izvukao' čak četrdesetak milijuna kuna.

>> Nevenki Jurak zidovi Remetinca sve hladniji

Kao i krajem rujna Barišić je u Remetincu zadržan zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke kojih u ovom slučaju ima 50-ak.

Po tvrdnjama njegovih odvjetnika Barišić bi se uskoro trebao pojaviti pred USKOK-ovim istražiteljima, koji su u istrazi izvlačenja novca u aferi 'Fimi media' do sada ispitali brojne svjedoke. Pred USKOK-om su o tome do sada govorili i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak te član uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk, koji se najprije branio šutnjom, a potom odlučio surađivati s istražiteljima, nakon čega je 29. rujna pušten iz pritvora.

Svjedoci Barišića označili glavnim krivcem u aferi 'Fimi Media'

Samo dan kasnije u Remetinec je došao Barišić kojega su svjedoci, kako se neslužbeno doznaje, označili glavnim krivcem u aferi 'Fimi media'. Svjedoci su navodno teretili i bivšeg premijera Ivu Sanadera koji je s Barišićem bio na sastanku u Vladi, gdje je čelnicima javnih tvrtki sugerirano da posluju s tvrtkom 'Fimi media'.

Inače, u slučaju 'Fimi media' danas je otkazano pripremno ročište na Ustavnom sudu na kojem se trebala razmatrati žalba Nevenke Jurak na odluku da se i njoj produlji istražni zatvor. U ustavnoj tužbi stoji da su joj odlukom o zadržavanju 'iza rešetaka' povrijeđena ustavna prava na pravično suđenje i jednakost pred zakonom.

Ona je prva uhićena u ovoj aferi, a iako najprije pred istražiteljima nije željela govoriti o optužbama za koje se tereti njena je obrana nakon podnošenja ustavne tužbe ustvrdila da bi bilo vrlo loše da se do kraja postupka brani šutnjom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene