Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi zadovoljni predahom od vrućina

Pogledajte reakciju turista na današnje osvježenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon duge, mnogi bi se složili i preduge žege, danas se u mnogim krajevima barem malo lakše disalo.

Lagani vjetrić i oblaci razveselili su mnoge koji su bez straha od jakoga sunca cijeli dan proveli na plažama. Osvježenje čini se ni turistima nije previše smetalo, iskoristili su ga za bavljenje sportom i izlete.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

>> Krk je pronašao formulu kako zabaviti turiste

Tmurni oblaci nad Kvarnerom ovoga su puta dočekani s olakšanjem. Zbog nekoliko stupnjeva nižeih temperatura nego proteklih dana plaže su bile prepune i u podne. 'Fenomenalno je. Fino se možemo igrati s djecom, odlično je', ističe Šveđanka Kristina.

Lakše je bilo i odmarati se i jednostavno izležavati na plaži, ali i biti aktivan i baviti se sportom. Za suncem neki ipak žale. Ovi su mladi Belgijanci u Hrvatskoj već dva tjedna, obišli su gotovo cijelu obalu, ali još ga se nisu zasitili.

Srećom, do sada je Hrvatska na njih već ostavila i više nego dobar dojam. 'Djevojke su lijepe, sve je super', primijetio je Nicolas, gost iz Belgije.

Današnji su dan mnogi iskoristili za izlete pa i za zahtjevnije tjelesne aktivnosti. Bez obzira na to što je na Učki uvijek ugodnije nego na moru ovih je dana i tamo bilo prevruće. No ne i danas.

'Ovih je dana bila sparina tako da se nismo odvajali od kuće, od klime, ali danas je stvarno dan za izlazak i za šetnju', kaže Riječanka Jadranka Bistričić. Upravo je to zaključio i Nijemac Robert te obitelj poveo na izlet, na Učku, odakle su dalekozorom gledali Krk. Otok Krk, na kojemu uživaju već desetak dana, vidjeli su tako iz jedne sasvim druge perspektive i zaključili - iz svake je prekrasan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene