Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WOW

Pogledajte ove fotke! HGSS-ovci odradili vježbu spašavanja pod zemljom pa objavili fotografije

HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 2
HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 2 HGSS
Aktualno Galerija HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 2 HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 2 Foto: HGSS HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 6 HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 6 Foto: HGSS HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 7 HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 7 Foto: HGSS HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 3 HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 3 Foto: HGSS +3 HGSS-ova vježba pod zemljom (Foto: HGSS) - 4 Galerija 1/8 >>
Devetnaest članova HGSS Stanice Varaždin odradilo je vježbu speleospašavanja u jami "Pod kolosjekom".

Spašavatelji HGSS Stanice Varaždin uputili su se u petak na staničnu vježbu speleospašavanja. Po dolasku u Kestenak uspostavljena je baza i podignuti su šatori te se ekipa od 10 članova spustila u jamu da bi pripremila sve potrebno za vježbu izvlačenja unesrećenog.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 HGSS-ovac se oporvalja Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

Nakon izlaska ekipe i obavljenih priprema napravljen je brifing s detaljima vježbe te raspodjelom zadataka. U subotu ujutro počelo se sa spuštanjem ekipa u jamu.

Scenarij vježbe bio je izvući unesrećenog s ozlijeđenom potkoljenicom i natkoljenicom desne noge koristeći se raznovrsnim tehnikama speleospašavanja. Unesrećeni je izvučen iz jame za 1 sat i 15 min, a vježba je provedena kako bi se pripravnici upoznali sa speleotehnikama.

Vježba je završila u 13:50 kada je zadnji član izašao iz jame. Nakon raspremanja kampa i opreme na ušću Korane i Mrežnice slijedilo je pranje opreme i analiza vježbe. HGSS-ovci su tijekom vježbe fotografirali prizore u jami, a fotografije su mrak!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene