Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na summitu NATO-a u Chicagu

Pogledajte susret Milanovićevih s Obamama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović rukovao se s američkim predsjednikom Barackom Obamom i razmijenio nekoliko rečenica.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović predvodi hrvatsko izaslanstvo na sastanku na vrhu NATO-a u Chicagu. Uz predsjednika vlade, u izaslanstvu je i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te ministar obrane Ante Kotromanović, sa suradnicima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Turbulentni odnosi Plenković i Milanović prvi put zajedno nakon izbora: I moćni avioni bili su predmet spora Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u nedjelju je u Chicagu zajedno s američkim predsjednikom Barackom Obamom otvorio godišnji summit saveza čija će središnja tema biti uspješno okončanje operacija u Afganistanu. 28 čelnika NATO-a najprije je minutom šutnje odalo počast svim vojnicima poginulim u borbama, a potom je otvoreno nekoliko tema, među kojima, u sklopu prve radne sjednice i ona o proturaketnoj obrani u Europi.

Otvarajući raspravu, Rasmussen je izjavio kako će saveznici učiniti sve da bi "uspješno prenijeli ovlasti za sigurnost na afganistanske snage do kraja 2014.", kako je predviđeno. "Odlučni smo i jedinstveni" u zajedničkom stajalištu da misiju u Afganistanu privedemo kraju, rekao je američki predsjednik Barack Obama, domaćin summita.

Na marginama NATO summita, supruga Baracka Obame, Michelle, svojim je stranim kolegicama pokazala svoje susjedstvo - South Side u Chicagu. među uzvanicama se našla i Milanovićeva supruga Sanja Musić Milanović. Pogledajte kako je izgledao susret te dvije dame u priloženom videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene