Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovativni turizam

Pogledajte kakvim će se inovacijama privlačiti turisti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti će spavati u bačvama, nudit će im se virtualne, posebne konjičke i biciklističke ture. Mnogo takvih projekata trebalo bi već iduće godine obogatiti hrvatsku turističku ponudu. Ministarstvo je odabralo projekte inovativnog turizma, kojima je dodijeljeno od 20 do 200 tisuća kuna potpore.

Čim dobije lokacijsku dozvolu Marko Duvančić od dasaka će rastavljene bačve napraviti spavaonice za turiste. 'Izolacija samih soba iznutra ide na posebnu konstrukciju, jer ne želimo nikakve zahvate na bačvama, želimo da bačve ostanu bačve, a ujedno da gost unutra ima sve uvjete hotelskog smještaja', kaže Marko.

Namještaj će biti starinski, a uz njih planira i gradnju bazena, teniskog terena i nogometnog igrališta. To seosko domaćinstvo već ima sadržaje poput terena za badminton, balote i streljane. Uz sportske sadržaje nudi se i pravi ugođaj seoskog života. Gosti se mogu družiti i sa domaćim životinjama.

Sve to, kao i vinarska priča, već privlači turiste. 'Dobiju edukaciju vezanu uz samu proizvodnju vina, autohtone sorte, koja su im obilježja, kako su došle. To su sve one priče koje sam ja kao dijete slušao i sad jednostavno prenosim turistima i njima je to jako zanimljivo', kaže Marko.

>> Turizam cvate: I postsezona bolja od prošlogodišnje

Za svoj projekt Duvančić je dobio 100 tisuća kuna od ministarstva turizma u sklopu projekta Inovativni turizam. Potporu iz istog projekta dobila je i splitska turistička agencija za Puteve UNESCO baštine, ture u kojima spajaju biciklizam i kulturnu bašinu.

'Namjestimo bicikle i onda se u Splitu, recimo, vozimo po Marjanu, kasnije malo pogledamo Dioklecijanovu palaču, Split, onda idemo u neku konobu, a sljedeći dan idemo na otoke', kaže Andro Tartalja iz Meridien Tena.

Poticaje je dobilo još 97 projekata iz cijele zemlje koji bi trebali obogatiti turističku ponudu na inovativan način.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene