Nevrijeme u Zagrebu proteklog je vikenda izazvalo je velike štete u glavnom hrvatskom gradu.

Galerija


Automobili su u Zagrebu završili pod vodom, poplavio je podrum dječje bolnice u Klaićevoj a Hrvatsku su šokirale nestvarne scene Ilice i Miramarske i Ilice pod vodom. Zbog svega su stanovnici Trnja provalili u ustavu Hrvatskih voda, a cijelu je zemlju dirnuo hrabara pothvat djevojke koja je iz tonućeg automobila spasila muškarca koji je zapeo u podvožnjaku na Miramarskoj. 

Vezani članci Ljetni pljusak, ilustracija Obilna kiša u Istri, najviše je palo u Rovinju: "Dogodilo se par nesreća..." Šibenik pod vodom Šibenik poharala kiša i tuča, poplavljena podzemna garaža: "11 minuta je padala kiša. Jedanaest!"

Došlo je do poplava brojnih objekata i prometnica te pada stabala, a vatrogasci su nakon nevremena u nedjelju odradili ukupno 41 intervenciju.

Samo u noći s 25. na 26. srpnja, vatrogasci su odradili preko 200 tehničkih intervencija ispumpavanja vode te čišćenja odvodnih kanala i kolnika.  U kakvom se stanju nakon nevremena nalaze šahtovi na zagrebačkim ulicama, najbolje prikazuju fotografije iz fotogalerije.