Stanovnici kvarta Trnje reagirali su na priopćenje policije koja tvrdi da se Tihomir Blagus opirao uhićenju. Sam Blagus kaže da nije bilo govora o opiranju prilikom uhićenja. Službeno još ni ne zna zašto su ga priveli.

Galerija


"Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli što se u Americi dogodilo zbog sličnog policijskog postupka. Važno je za napomenuti da se Tihomir nije opirao, i čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice?", pitaju se u Facebook grupi "Trnje - na posljednjoj liniji obrane", u kojoj su objavili fotografiju uhićenja Tihomira Blagusa, koji je u petak u vrijeme potopa u Zagrebu provalio u objekt Hrvatskih voda, podigao branu i zaustavio veću poplavu

Vezani članci Armin Tatarević i Petar Pereža - 7 Predsjednik Sindikata pravosudnih policajaca: "Očekujem suspenziju i stegovni postupak, to su stariji kolege..." Donald Trump i Steve Bannon (Foto: AFP) Bivši Trumpov bliski suradnik Steve Bannon uhićen zbog prijevare donatora Trumpove kampanje

U subotu je uhićen i to je dovelo do negodovanja javnosti. Slika njegova uhićenja pojavila se nakon što je policija u utorak objavila kako muškarac nije uhićen jer je provalio u objekt, nego zato što je vrijeđao i omalovažavao policajce te se, pod utjecajem alkohola, opirao uhićenju.

Na stranici je objavljen i video ispod kojeg piše kako je Blagus samo snimao policiju kako radi zapisnik.

"U jednom trenutku policajac ne dopušta snimanje i izbija Tihomiru mobitel iz ruke", stoji u objavi.

Sam Blagus za DNEVNIK.hr kaže da nije bilo nimalo ugodno.

"Bacili su me na blatni asfalt, u taj mulj. Lice mi je bilo u blatu. Cijeli dan sam bio u mokroj trenirci. Sam sebi sam smrdio", govori Blagus.

Zato ga je policijsko priopćenje iznenadilo.

"Nisam htio objaviti te snimke, želio sam da situacija smiri. Onda je došlo priopćenje. Ali takav je sustav, sad se dva-tri dana uopće neće govoriti o Hrvatskim vodama", misli Blagus. 

Dodaje da nije bilo govora o opiranju prilikom uhićenja.

"Sve se iz snimke vidi. Nisam prijetio nikome. Jedina moja greška bila je što sam posegnuo za mobitelom kad mi ga je policajac uzeo iz ruke. Što se tiče alkohola, već sam i govorio da smo u kvartu tu noć, nakon što se sve dogodilo i nakon što smo počistili moju kuću, malo feštali", kaže Blagus, koji još ne zna ni zašto je u subotu uopće priveden.

"Nisam dobio nikakav papir, ništa nisam potpisao. Nisam dobio prijavu. Prvo to čekam, a onda ću vidjeti kako će se dalje razvijati situacija", rekao nam je Blagus.