Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON RAZORNOG POTRESA

Beograd pljeskao Zagrebu, pogledajte emotivnu poruku iz Sarajeva: "Večeras ste u našim mislima i molitvama. Sarajevo ne zaboravlja svoje priatelje!"

Sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka na društvenim je mrežama objavio toplu posvetu Zagrebu, učinjenu svjetlima na sarajevskoj gradskoj vijećnici. U Beogradu se pljeskalo za Zagreeb.

Zagreb je danas pogodio niz potresa, a najmanje dva bila su jačine 5 stupnjeva. Poruke podrške stizale su iz cijelog svijeta, a jednu od najtoplijih Zagrebu je uputilo Sarajevo, gdje je na gradskoj vijećnici večeras projiciran natpis SA, srce i ZG.

Pročitajte i ovo Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina" Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Gradonačelnik Abdulah Skaka na Facebooku je napisao:

"Grad Sarajevo poslao je večeras Gradu Zagrebu iskrenu i snažnu poruku podrške i ljubavi i to svjetlima na sarajevskoj Vijećnici! Sa ❤️ Zg

Dok se svi skupa borimo protiv pandemije koronavirusa, Grad Zagreb je zadesio jedan od najsnažnijih potresa u historiji.

Glavni grad BiH poručuje Zagrepčanima i cijeloj Hrvatskoj da ste večeras u našim mislima i molitvama. Ovi teški izazovi sa kojima se suočavamo osnažiti će naše prijateljstvo i produbiti saradnju.

Uvjeren sam gospodine Bandiću, da ćete se sa sugrađanima, Gradskom upravom Zagreba i Vladom Hrvatske ponovo uzdići i oporaviti od ove teške nesreće, kao što ćemo uz zajedništvo i solidarnost, prebroditi pandemiju koronavirusa. Sarajevo ne zaboravlja svoje prijatelje!“ 

Beograd zapljeskao 

A svako veče u 8 sati Beograđani plješću za svoje liječnike i sestre koji se bore s koronavirusom. Večeras su zapljeskali i za potresom pogođeni Zagreb.

"Širimo solidarnost i podršku za sve naše ljude", pozivali su cijeli dan iz inicijative Ne davimo Beograd.

 

I ljudi su se odazvali. Ganuli su mnoge Zagrepčane koji na stranici Aplauz u 8, dirnuti zahvaljuju na podršci. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene