Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poglavarstvo prihvatilo ugovor o najmu 1300 stanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Gradsko poglavarstvo prihvatilo je ponudu investitora, Zagrebačkog holdinga d.o.o., za sklapanje ugovora o najmu 1300 stanova u sesvetskom naselju Sopnica-Jelkovec, što bi trebali biti dovršeni do kraja 2008.

Ugovor o najmu stanova sklopit će se na 15 godina, od 1. siječnja 2009. nadalje, uz mjesečnu najamninu od 98,70 kuna po četvornom metru stana što čini ukupni mjesečni iznos od 9,3 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija 28 kvadrata Cijena najma garsonijere izazvala brojne reakcije: "Ovo je vic mjeseca" Slika nije dostupna Za 60 kvadrata 80 eura Zagreb: 50 posto povoljniji najam stanova

Ukupno je riječ o 1,68 milijardi kuna od čega će 1,50 milijarda kuna biti za kredit, a 180 milijuna kuna je predviđeno za korekciju kamata i zaradu Holdinga.

"Bit će to revolucionarni projekt na području stambene politike", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva i ocijenio kako će povećana izgradnja stanova biti doprinos Grada stabilizaciji cijena stambenih kvadrata.

Bandić je naveo da će Grad stanove prodavati i davati u najam, a velik dio će, kaže, biti namijenjen i za socijalno ugrožene građane.

Prodajna cijena stanova od 1295 eura po četvornom metru bit će među najnižima, a takva će biti i kamata na kredit, koji će se moći, kaže, ostvariti bez učešća.

Direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić je naveo da će i Zagreb davati stanove u najam, kao što je to slučaj u mnogim europskim gradovima, čime će se, smatra, rješavati i crno podstanarsko tržište, a najamski stanovi će, navodi, biti namijenjeni prvenstveno mladima, znanstvenim novacima, invalidima, po kriterijima koji će biti utvrđeni slijedeće godine.

Na upit hoće li se Bandić u svibnju kandidirati za predsjednika SDP-a, gradonačelnik je odgovorio da u Poglavarstvu ne odgovara na pitanja vezana uz politiku. "Pravodobno ću vas informirati o svojim ambicijama koje nikad nisam tajio, ali u sjedištu gradskog SDP-a", dodao je.

Tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum je rekao da se zbog novog Zakona o gradnji Gradski zavod za prostorno planiranje mora transformirati u javnu ustanovu pa je prihvaćena izmjena odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela, čime dio poslova tog Zavoda prelazi u Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj.

Poglavarstvo je prihvatilo prijedloge zaključaka o izdavanju potvrda i o prihvaćanju varijacija za poslove na projektu pročiščivaća otpadnih voda čime je iznos potreban za taj projekt dosegnuo 253,7 milijuna eura.

Odlukom Poglavarstva "Vodoprivredi Zagreb" je odobreno 18 milijuna kuna za hitne radove na sanaciji brojnih klizišta kojih je u Zagrebu registrirano 40.

Umjetničkoj organizaciji Zagreb film festival na privremeno je
korištenje dano Kino "Europa" za organiziranje filmskih programa i manifestacija, a javnoj ustanovi Umjetnički paviljon dopušteno je da uknjiži pravo vlasništva nad nekretninom na Tomislavovom trgu.

Poglavarstvo je donijelo zaključak o osnivanju Vijeća za zaštitu potrošača, kao svom savjetodavnom tijelu, u kojem će biti po tri predstavnika Grada, Udruge za zaštitu potrošača i
Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Prihvaćen je i program međugradske i međunarodne suradnje Grada Zagreba za 2008. po kojem će gradska izaslanstva, uz ostalo, putovati u brojne europske gradove, ali u u Buenos Aires, Sidney i Tel Aviv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene