Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podunavski Srbi osuđuju uhićenje Pavića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Partija podunavskih Srba (PPS) osuđuje uhićenje Gorana Pavića te smatra da je riječ o "nastavku politike zastrašivanja i uhićivanja Srba" koju, kako se navodi u današnjem priopćenju za javnost te stranke, provodi Hrvatska u cilju sprječavanja povratka građana srpske nacionalnosti.

Američka granična policija uhitila je u petak u blizini Detroita, prilikom prelaska granice iz Kanade, Gorana Pavića (42). Protiv njega i grupe okrivljenika Županijsko državno odvjetništvo Vukovar u svibnju 2006. godine podiglo je optužnicu za ratni zločin nad civilnim stanovništvom počinjen u vukovarskom prigradskom naselju Sotinu tijekom 1991. i 1992. godine.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Terete ih za ratne zločine Dodik podržava Srbiju u kaznenom progonu hrvatskih pilota: "Svi trebaju odgovarati..."

U priopćenju PPS-a navodi se da je devedesetih godina nakon detaljne istrage hrvatska Vlada abolirala Gorana Pavića jer je "bio izvan svake sumnje za eventualne zločine ali je, kako se vidi, ponovno osumnjičen jer Vlada u Zagrebu smatra da je to efikasan način zastrašivanja Srba koji se namjeravaju vratiti u Hrvatsku".

"Tražimo od međunarodne zajednice da energično reagira i izvrši pritisak na Hrvatsku, kandidata za ulazak u EU, kako bi se zaustavila politika koja sve više sliči politici perfidnog etničkog čišćenja Srba koji žive u Hrvatskoj ili se namjeravaju vratiti", navodi se.

U priopćenju, koje potpisuje predsjednik PPS-a Rade Leskovac, također se ističe da će PPS s detaljima slučaja Pavić upoznati veleposlanike "velikih sila" akreditiranih u Hrvatskoj kao i međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene