Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava Badnjaka

VIDEO I GALERIJA Od Požege preko Pule do Dubrovnika podijeljene tisuće porcija tradicionalnih ribljih jela

Fiš paprikaš, crni rižot, perkelt od soma, diljem Hrvatske podijeljene su tisuće porcija tradicionalnih posnih obroka građanima.

Splićani i njihovi gosti uživali su u subotu točno u podne na ribarnici gdje je podijeljeno 5000 porcija bakalara nakon čega im je zapjevao zbor Brodosplita, koji slavi 50. godina postojanja.

Građanima su bakalar, među stotinjak volontera, dijelili i gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban.

Trideset kuhara ​iz cijele Dalmacije ​danima su pripremali bakalar te ga kuhali u velikoj 'teći' promjera 2,6 metara, koju su prije 17 godina napravili splitski škverani​, a danas ju je na ribarnicu dovezao pauk​.

Na badnjem doručku u Požegi građanima je podijeljeno tisuću posnih obroka. Uoči Božića, devetu godinu za redom, obrtnici u suradnji s partnerima organiziraju prigodni domjenak za građane. Ove godine u sklopu progranma Adventa i Božićnog sajma prigodna blagdanska akcija nosila je naziv - "1000 radosti - svi ste pozvani". Podjeli porcija perkelta od soma pridružili su se županica Antonija Jozić i gradonačelnik Željko Glavić.

Tradicionalna podjela blagdanskog fiša u Tvrđi. I ove godine Grad Osijek je na Badnjak upriličio blagdasko blagovanje fiša sa sugradanima. Za tu prigodu angažirana je Udruga majstora kotlića koji su pripremili 2500 obroka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detaljan vodič Kakvo je radno vrijeme trgovina za Štefanje? Provjerite kad i gdje možete u šoping

U organizaciji agencije Avenue d.o.o. i Tržnice d.o.o., na pulskoj je zelenoj tržnici održano pripremanje crnog rižota u velikoj pulskoj padeli. Pod chefovskom palicom Budimira Žižovića, pripremljeno je i podijeljeno 400-tinjak porcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje na Badnjak i Božić? Odgovor zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

Povodom božićnih blagdana, u četvrtak, uoči Badnjaka Grad Koprivnica u suradnji s Podravkom i tvrtkom Komunalac, tradicionalno je organizira podjelu fiš paprikaša građanima. Pripremljeno je oko 350 porcija fiša, a akciji se odazvao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene