Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objave na DNEVNIK.hr-u

Podignuta optužnica protiv vlasnice doma za starije i njezina pomoćnika: Zatvarali i vezali 80-godišnju štićenicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Sisku priopćilo je da je podignuta optužnica protiv 49-godišnjakinje i 64-godišnjaka zbog protupravnog oduzimanja slobode. Radi se o vlasnici obiteljskog doma za starije te muškarcu koji joj je pomagao u obavljanju poslova u domu u Mošćenici kod Petrinje.

Tereti ih se da su od 27. srpnja 2020. do 2. prosinca 2020., u okolici Petrinje 49-godišnja Dijana P., vlasnica obiteljskog doma za starije i 64-godišnjak koji joj je pomagao u obavljanju poslova u domu, u prostorijama doma u više navrata, bez obavještavanja i bez dobivenog odobrenja ovlaštenog liječnika te bez obavještavanja zakonskog zastupnika štićenice - vezali ju za krevet prilikom odlaska na spavanje te joj tako tijekom noći onemogućili kretanje.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“

Policija je u srpnju dovršila krim istragu nad njima zbog sumnje da su stariju štićenicu protupravno zatvorili i vezali je za krevet. Podnesena je kaznena prijava.

Fotografije objavljene u prosincu prošle godine

Zbog uznemirujućih fotografija vezane starice i šokantne ispovijesti bivših djelatnica koje je u prosincu prošle godine objavio portal DNEVNIK.hr, u Domu za starije "Exclusive" u Mošćenici kraj Petrinje je upućena i inspekcija Ministarstva rada, koja je provela izvanredni nadzor, ali nije pronašla nikakve nepravilnosti.

Dom za starije kod Petrinje, prema tadašnjim navodima bivših zaposlenica iz prosinca prošle godine, leglo je nepravilnosti. Uvjeti za korisnike su užasni, tvrdili su, uskraćuju im se telefonski pozivi s obitelji, u smjeni koju vodi šefica ostaju uprljani fekalijama, neoprani, gladni.

Postojala je sumnja i da su ih drogirali tabletama za spavanje kako bi imali manje posla. Vlasnica doma takve navode ranije je oštro odbacila.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene