Cijeli dan trajala je potraga za djevojčicom koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji u kojoj su sudjelovali i ronioci riječke Specijalne policije.


Dražen Knežević, jedan od riječkih specijalaca koji je cijeli dan tragao za djevojčicom nestalom u nabujaloj rijeci Dragonji, otkrio je za Dnevnik Nove TV kako je tekla potraga.

''Vremenski uvjeti su bili veoma zahtjevni kao što i priliči 12. mjesecu. Temperatura je bila na kopnu oko pet stupnjeva Celzijevih, a u vodi od tri do četiri. Ovih je dana bilo dosta kiše i voda je dosta nabujala pa su uvjeti za ronjenje bili i više nego teški. Ima puno porušenog drveća, a mi se kao ronioci možemo zaglaviti ispod tih ruševina. Zasad smo prošli oko kilometar korita i nismo pronašli tijelo. Prilikom ronjenja smo pronašli jednu dječju zimsku jaknu i pretpostavljamo da su bili obučeni za zimske uvjete'', kaže.

Jonatan Strojan Mladić koji je pomogao spašavati migrante iz nabujale rijeke otkrio što se događalo: ''Došao je mali od 13 godina i vikao - Help! Help! Bio je skroz mokar''

U tijeku je traganje za 10-godišnjom djevojčicom za koju se pretpostavlja da ju je odvukla riječna struja - 7 FOTO/VIDEO Detalji drame u Istri: Traje potraga za djevojčicom (10) - "Nadamo da ćemo je nekim čudom pronaći..."

''Sutra ranom zorom dolazimo u Buje gdje počinjemo s preronom ostatka rijeke i pridružit će nam se djelatnici ATJ-a Zagreb'', otkrio je Knežević.

Dodao je da pripadnici specijalne policije Rijeka sudjeluju gotovo svakodnevno u opasnim akcijama spašavanja i potragama. ''Svake godine imamo takvih slučajeva'', zaključio je Dražen Knežević.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju