Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODCAST "DALJE"

Razgovarali smo s jednim od najboljih mladih arhitekata o projektu iz Gorskog kotara o kojem piše i New York Times

Pero Vuković
Pero Vuković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pero Vuković Galerija 1/1 >>
U Podcastu Dalje donosimo razgovore s inovatorima, stručnjacima, poduzetnicima, umjetnicima... S ljudima koji razbijaju norme i donose nove vrijednosti u društvo, a svojim primjerom inspiriraju i motiviraju te ne odustaju unatoč svim preprekama na koje naiđu. Gost treće epizode je mladi arhitekt Pero Vuković koji se našao i na popisu na popisu 5 najboljih arhitekata ispod 35 godina.

Pero iza sebe ima više nagrada struke, Rektorovu nagradu, sudjelovao je kao jedan od 15 autora hrvatskog nastupa na venecijanskom bijenalu 2010. godine izbornika Lea Modrčina. Sa samo 21 godinom dobio je priliku raditi u uredu OMA (Office for Metropolitan Architecture) arhitekta Rema Koolhaasa u Rotterdamu, a sada vodi svoj ured ARHIV u Zagrebu koji privlači profesionalce iz cijelog svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trosobna vila Wow kuća od 220 kvadrata u Gorskom kotaru o kojoj piše i New York Times

S Perom sam razgovarala o tome što je naučio radeći u uredu jednog od najboljih arhitekata na svijetu, o ambicijama i očekivanjima, pitala sam ga kako je bilo raditi na projektu o kojem piše i New York Times te kako bi pristupio obnovi Zagreba nakon potresa.

Razgovor s Perom pogledajte u videu koji je u prilogu

Pogledajte drugu epizodu

Pogledajte prvu epizodu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene