Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj opet zimski uvjeti na cestama. Cijeli dan diljem zemlje kiša i snijeg ne prestaju. Zbog silnih oborina bilo je problema i s poplavama.


Cijelu veljaču prati nas gadno vrijeme, pa i sad pred njezin kraj zima se ne da. Kiša i snijeg cijeli dan zalijevaju Hrvatsku. Ceste su mokre i jako skliske, slabo se vidi. Snijeg pada u Lici i Gorskom Kotaru, a u ostatku Hrvatske kiša. Kada su temperature više i zaredaju kiše, a snijeg se otopi, kreću poplave. Kupa je poplavila cestu na graničnom prijelazu kod Lukovdola, a i u Dalmaciji je bilo problema sa poplavom. Tribunj je danas ličio na Veneciju. Kupa je zaustavila sve koji su htjeli u Sloveniju preko Lukovdola. Od jutra je bujala zbog jake kiše i otapanja snijega, te potopila cestu. Antun Medek živi uz rijeku i dobro poznaje ćud Kupe i kaže da je nepredvidiva. A vrijeme nema milosti. Kiša je Kupu punila cijelo jutro. Kiša se oko podneva u Gorskom Kotaru začas pretvorila u snijeg. Isto i u Lici. Kraj veljače i dalje zimski uvjeti. Prognoza za sutra kaže opet mokro i sklisko.

Vezani članci Toplinski val, ilustracija Vrhunac toplinskog vala: DHMZ pojačava razinu upozorenja, temperature će ponegdje biti i do 38 Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

>> 'Sve je poplavljeno'

'U noći i ujutro može pasti malo snijega osobito u Slavoniji i Gorskom Kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, idućih dana bit će kiše, osobito na Jadranu i na južnom dijelu Jadrana', rekao je meteorolog Darijo Brzoja. Vrijeme je radilo probleme i vozačima u Dalmaciji. Tribunj je danas podsjećao na Veneciju. Zbog olujnog juga ulice su bile pune vode. Iako temperature padaju, zima se ne da. Teški uvjeti na cesti zato zahtijevaju dodatni oprez. I iskusni vozači bi trebali biti na velikom oprezu, a oni koji su početnici noćas nikako ne bi trebali voziti, jer pred nama je još jedna groznica subotnje večeri. Alkohol će se danas piti više nego inače i zato upozoravamo sve mlade vozače koji misle da pijani imaju kontrolu da nikako ne voze, neka zovu roditelje da ih pokupe kako se ne bi ponovila priča iz prošlog vikenda kada su dvije 20 godišnje djevojke u Dubrovniku uzalud poginule zbog jurnjave nakon noćnog provoda.

Naše kamere zabilježile su nevolje s povećanom količinom padalina u cijeloj Hrvatskoj i možete ih pogledati u priloženom videu.