Andrea Zlatar Violić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Andrea Zlatar Violić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na Zagrebačkom županijskom sudu počelo je suđenje bivšoj ministrici kulture Andrei Zlatar Violić. USKOK ju tereti da je službenom karticom podigla oko 146.000 koje je beskamatno koristila za privatne potrebe, a još oko 100 tisuća potrošila na privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama u Hrvatskoj i inozemstvu.


''Ne smatram se krivom i ne priznajem imovinsko-pravni zahtjev'', poručila je na početku suđenja bivša ministrica Andrea Zlatar Violić.

Vezani članci Bataclan, pariz (Foto: Arhiva/AFP) Jedini preživjeli napadač stravičnog terorističkog napada u Parizu ispričao se žrtvama: "Molim vas da me mrzite umjereno..." Johnny Depp Holivudski ljepotan tuži bivšu suprugu te tvrdi da mu je uništila karijeru, traži i pozamašnu cifru za odštetu

Zamjenica ravnateljice USKOK-a koji Zlatar Violić tereti za zlouporabu položaja i ovlasti navela je da su ''neosporne činjenice da je ministrica raspolagala karticama i da ih je koristila u privatne svrhe, da bi financirala jelo, pilo, novine sebi i sebi bliskih osoba, te podizala gotovinu."

Odvjetnica bivše ministrice rekla je da će obrana dokazati da su svi troškovi počinjeni u službene svrhe kao i da nije definirano da je službenim karticama zabranjeno podizati gotovinu niti što su to troškovi reprezentacije, kao niti tko bi bili korisnici reprezentacije.

''Pitanje je kako je Andrea Zlatar Violić mogla znati i svjesno kršiti propis koji ne definira korisnike reprezentacije'', izjavila je odvjetnica i najavila da će tražiti oslobađajuću presudu.

Zbog zdravstvenog stanja bivše ministrice, sudski postipak razdvojen je od onog protiv HNS-ovog bivšeg ministra kulture Berislava Šipuša. Zlatar Violić, koja je na današnje ročište došla uz pomoć štarak, rekla je da će dolaziti na rasprave, a ovisno o trajanju, vidjet će hoće li moći ostati do kraja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju