Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi vlasnici bespravnih objekata sami su započeli s uklanjanjem.


Građevinska inspekcija započela je u ponedjeljak s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata na području Šibensko-kninske županije, a prva na redu za rušenje su tri objekta na otoku Murteru, izvijestili su iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

VIDEO Građani ne daju da se ukloni ilegalna građevina s kule!

Vezani članci Ciglana na Črnomercu prije i poslije rušenja dimnjaka - 1 Promijenjena vizura grada: Pogledajte fotografije prije i poslije uklanjanja dimnjaka na zagrebačkoj Ciglani Gradilište u Dubrovniku Grad koji zovu biserom Jadrana: Ovako izgledaju posljedice jednog lošeg GUP-a

Prema informacijama kojima raspolaže građevinska inspekcija, navodi se u priopćenju, svi vlasnici bespravnih objekata sami su započeli s uklanjanjem.

Inspekcija će danas provjeriti te informacije i nastaviti pratiti tijek uklanjanja te, ako bude potrebno, u posao će uvesti ugovornog izvođača Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Prema dosadašnjem iskustvu za vlasnika (investitora) puno jeftinija varijanta je uklanjanje bespravnog objekta u vlastitom aranžmanu, navode iz Ministarstva.

Podsjećaju kako će prvi biti srušeni armirano-betonski plato u murterskoj uvali Podvrške, stambena građevina u uvali Kosirina, te nadstrešnica na predjelu Podvršci. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook