Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija naredila rušenje

VIDEO Građani ne daju da se ukloni ilegalna građevina s kule!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani su prosvjedovali jer ne žele da se sruši nadograđeni dio kule u Kaštel Novom.

U Kaštel Novom je započelo uklanjanje pojedinih nezakonitih dijelova na kuli Ćipiko, a Ministarstvo graditeljstva je donijelo rješenje da se kula mora vratiti u prvobitno stanje. No, dio građana od ponedjeljka prosvjeduje protiv rušenja i podržavaju namjere investitora Ante Samardžića da na toj lokaciji napravi hotel i marinu.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Rušenje na moru NEZAKONITA GRADNJA Pogledajte što će srušiti građevinska inspekcija

NEZAKONITA GRADNJA Pogledajte što će srušiti građevinska inspekcija

Građani naime žele da se projekt realizira, jer kako kažu, nadaju se novim radnim mjestima. Podržao ih je i kaštelanski župnik, a Kaštelani prikupljaju potpise za peticiju s kojom traže prekid rušenja i nastavak gradnje.

Investicija kojom se gradi hotel i marina vrijedi oko 21 milijun eura, a investitor je do sada uložio gotovo 80 milijuna kuna, čime je projekt gotovo priveo kraju.

Kaštelani su u ponedjeljak navečer ispred kule zapalili svijeće, a isto kao što i Ministarstvo graditeljstva traži da se kula vrati u prvobitno stanje, tako i Samardžić najavljuje tužbu protiv Ministarstva od kojeg će također tražiti da kulu vrate u prvobitno stanje, ali onakvom kakva je bila kada su je počeli rušiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene