Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) objavilo je natjecanje za provedbu i promociju projekata uštede energije i energetske učinkovitosti.


Natjecanje se organizira u sklopu projekta ENCRO – Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj. Nositelj projekta je Baltički okolišni forum iz Njemačke, a projektni partneri su DOOR, Grad Koprivnica i Grad Ivanić-Grad. Projekt je ostvaren uz financijsku pomoć EU, javlja portal Lokalna Hrvatska.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ova kuća proizvodi 3 puta više energije nego što je troši! Slika nije dostupna Energetska obnova zgrada kao ključ za manje račune

Svrha natjecanja je uspostaviti partnerstva i potaknuti razmjenu dobrih praksi među dionicima koji provode projekte uštede energije i energetske učinkovitosti te povećati vidljivost projekata predstavljanjem putem medija.

Cilj je potaknuti organizacije civilnog društva, gradove i općine te osnovne i srednje škole na provođenje novih mini-projekata uštede energije i energetske učinkovitosti te promovirati njihove provedene projekte uštede energije i energetske učinkovitosti.

Više o natjecanju možete vidjeti ovdje.