Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo hodočašće naziva 'Lanac istine o generalu Anti Gotovini i Domovinskom ratu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaestak hodočasnika pošlo je jutros s mjesta masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara na hodočašće do Srđa iznad Dubrovnika, kamo bi trebali stići 1. svibnja i prijeći oko tisuću kilometara.

Cilj hodočašća, koje se održava pod nazivom "Lanac istine o generalu Anti Gotovini i Domovinskom ratu", jest poduprijeti hrvatske generale u Haagu, kojima bi danas trebalo početi suđenje pred Haaškim sudom.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Hodočašće je potaknuo i organizirao hrvatski branitelj i hodočasnik Branko Čulo iz Osijeka koji je do sada hodočasteći prešao više od 10.000 kilometara u čast hrvatskim braniteljima haaškim optuženicima.

Hodočasnike je na Ovčari blagoslovio gvardijan franjevačko samostana u Vukovaru fra Zlatko Špehar, a otpratio ih je predsjednik vukovarskoga ogranka Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Zdravko Komšić.

Nakon molitve na Ovčari i paljenja svijeća za ubijene hrvatske branitelje i civile na tome mjestu hodočasnici su posjetili Spomen-dom "Ovčaru". Prvi dan hodočasnici bi preko Bogdanovaca trebali stići do Vinkovaca i obližnjeg mjesta Ivankova, odakle će sutra nastaviti hodočašće prema Đakovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene