Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petnaestak hodočasnika pošlo je jutros s mjesta masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara na hodočašće do Srđa iznad Dubrovnika, kamo bi trebali stići 1. svibnja i prijeći oko tisuću kilometara.


Cilj hodočašća, koje se održava pod nazivom "Lanac istine o generalu Anti Gotovini i Domovinskom ratu", jest poduprijeti hrvatske generale u Haagu, kojima bi danas trebalo početi suđenje pred Haaškim sudom.

Vezani članci Cijepljenje u Dubrovniku - 2 Započelo cijepljenje turističkih djelatnika: "Sada je na svima nama da se odgovornim ponašanjem nađemo na zelenim listama" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Hodočašće je potaknuo i organizirao hrvatski branitelj i hodočasnik Branko Čulo iz Osijeka koji je do sada hodočasteći prešao više od 10.000 kilometara u čast hrvatskim braniteljima haaškim optuženicima.

Hodočasnike je na Ovčari blagoslovio gvardijan franjevačko samostana u Vukovaru fra Zlatko Špehar, a otpratio ih je predsjednik vukovarskoga ogranka Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Zdravko Komšić.

Nakon molitve na Ovčari i paljenja svijeća za ubijene hrvatske branitelje i civile na tome mjestu hodočasnici su posjetili Spomen-dom "Ovčaru". Prvi dan hodočasnici bi preko Bogdanovaca trebali stići do Vinkovaca i obližnjeg mjesta Ivankova, odakle će sutra nastaviti hodočašće prema Đakovu.