Obavijesti Video Pretražite Navigacija
55.790 učenika

Počeli upisi u srednje škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijave za upis u I. razred srednjih škola u prvome krugu ljetnoga roka počele su jutros u 8 sati.

Po odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u školskoj godini 2012./2013. u 2.223 razredna odjela moći će se upisati 55.790 učenika. Prijave za upis u prvome krugu ljetnoga roka primat će se danas do 16 sati, a budući srednjoškolci prijave će moći predati i sutra od 8 do 16 sati.

Rezultati će biti objavljeni na oglasnim pločama ili mrežnim stranicama škola u srijedu, 4. srpnja najkasnije do 14 sati. Upisi u srednje škole obavljat će se u četvrtak, 5. srpnja od 8 do 16 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Učenik napravio kaos u školi? Ukrao bocu sa živom iz laboratorija i prolio je po dvorištu Slika nije dostupna Mijenjaju se pravila Biti "superodlikaš" više nije privilegija: Uvode se značajne promjene za upis u srednje škole

>> Evo gdje ljetni praznici traju najduže!

Učenici koji se ne uspiju upisati u prvome krugu ljetnoga roka, moći će se prijaviti za preostala mjesta u srednjim školama u drugome krugu, koji počinje u ponedjeljak, 9. srpnja. Rezultati će biti objavljeni u utorak, 10. srpnja, a upisi će se obavljati u srijedu 11. srpnja. Najkasnije do 17. kolovoza na oglasnim pločama i mrežnim stranicama škola bit će objavljen broj nepopunjenih upisnih mjesta (prema vrstama programa).

Prijave za upis u jesenskom roku primat će se u ponedjeljak, 20. kolovoza, ljestvice poretka bit će objavljene 21. kolovoza, a upisi učenika obavljat će se 22. i 23. kolovoza. U prvim razredima srednjih škola mjesta ima za 55.790 učenika u 2.223 razredna odjela, a od toga je 53.474 mjesta u javnim školama u 2101 razrednom odjelu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene