Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prošli tjedan proglašen stečaj

Počela podjela više od tisuću otkaza u Uljaniku, radnici zbog gužve podijeljeni u grupe

Stečaj Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Stečaj Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stečaj Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stečaj Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stečaj Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
U ponedjeljak ujutro u pulskom Uljaniku počeli su se dijeliti otkazi za više od 1100 radnika Uljanik brodogradilišta, društva nad kojim je prije tjedan dana proglašen stečaj.

Radnici su podijeljeni u grupe po 30 u jednom satu radi lakšeg protoka i izbjegavanja gužve.

Pročitajte i ovo Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

Po riječima predsjednika Jadranskog sindikata Borisa Cerovca, radnici mogu izabrati idu li odmah na burzu ili će odraditi mjesec dana otkaznog roka.

"Broj radnika koji će danas dobiti otkaz povećava se iz sata u sat. Osobno sam molio direktora društva i stečajnog upravitelja Lorisa Raka da pozovemo sve radnike i da se zapravo održi skup radnika. Nažalost, od toga se odustalo", rekao je Cerovac i dodao kako će radnici odraditi otkazni rok od 30 dana, kako će im se priznati radni staž, a hoće li biti plaćeni, nitko ne zna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene