Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svečanim otvaranjem počela je gradnja megaluke vrijedne gotovo 240 milijuna eura. Za četiri godine kad bude izgrađena postat će, kažu, jedna od najvećih i najvažnijih na Mediteranu. U samom Zadru, najavljuju iz gospodarske komore, više neće biti nezaposlenih.


Uz lake note i Božji blagoslov obilježen je najvažniji dan u bliskoj zadarskoj povijesti. Otvorenje dostojno projekta vrijednog 236 milijuna eura. U Zadru će se za 4 godine izgradit najveća luka u regiji. Uz male ribarske na 12 gatova pristajat će i brodovi dugi čak 300 metara. U samoj luci bit će zaposleno oko tisuću radnika. 'Realizacijom i ovog projekta Zadar i njegov prostor bit će grad bez nezaposlenosti', izjavio je predsjednik županijske Gospodarske komore Dario Jurin.

Vezani članci Davor Valčić U godinu dana dva požara u njegovoj zgradi: "Urušio se krov, ostali smo doslovno bez krova nad glavom. Šteta je ogromna. Čekamo da nam se rodi beba, a imamo i malo dijete..." Policijski očevid, ilustracija Tuga u Zadru nakon smrti motociklista: ''Napisao sam na Facebooku 'svi smo se vratili živi i zdravi'. A onda su počeli zvoniti telefoni...''

'Računamo na uvođenje novih linija i sa bliskog istoka, Turske, Grčke koji će doći u Zadar i oni bi dali jedan novi impuls gospodarstvu grada Zadra', dodaje ravnatelj Lučke uprave Zadar Ivica Burić. Uz gospodarski preporod cijele regije rastetit će se i sam centar grada. Upravo će blizina autoceste i zračne luke biti od najvećeg značaja. Ovim projektom Zadar postaje važna točka transeuropske prometne mreže.