Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plitvička jezera ruše rekorde. Ranije nego prošlih godina, već drugog dana kolovoza, najstariji hrvatski nacionalni park posjetilo je pola milijuna gostiju.


Ako vrijeme posluži moguće je da će se ostvariti san djelatnika nacionalnog parka, milijun posjetitelja u jednoj godini. Mladi Nizozemci iznenađeni, dočekali su ih pokloni i besplatan ulaz. 'Prekrasno iznenađenje, došli smo obići nacionalni park, a na kraju smo i nagrađeni, nisam mogla zamisliti nešto ljepše,' rekla je Nizozemka Nicole Bekkers, 500.000 posjetiteljica. Nakon protokola mladi je par krenuo u obilazak parka u koji će se vrlo brzo vratiti.

'Idemo natrag u Poreč, uzimamo stvari i dolazimo odmah iskoristiti poklon, boravak na Plitvicama,' rekao je Nizozemac Matei Smith. Plitvička jezera prepuna su gostiju iz cijeloga svijeta. 'Prekrasno je, netaknuta priroda, zelenilo, mir, uživamo,' rekao je njemački skaut Lenny Rosen. Gotovo 10 milijuna kuna uloženo je ove godine u Plitvička jezera. Kako bi se uštedjelo veći dio radova, čak 70 posto odradili su sami djelatnici parka.

Vezani članci HGSS spašavao turiste s litice - 3 Zapeli na stijeni okruženoj morem i ispod strme litice: Dizala se plima, puhala je bura pa je u akciju morao HGSS Turisti u Rovinju Rat za goste i kupce: Svađe i tučnjave od sjevera do juga, a turista ima dovoljno za sve. Lučki kapetan ima savjet za smirivanje situacije

'Naša intencija je ulaganje u prirodu, ove godine radimo na infrastrukturalnom djelu, uređenju mostića, staza, ulažemo i u sadržaje,' rekao je ravnatelj NP 'Plitvička jezera' mr.sci. Branislav Šutić. A investicije se očito isplate. 'Jako se dobro osjećamo ovdje, ljudi su gostoljubivi, cijene su umjerene, priroda je prekrasna, još od prošle godine planirali smo posjetiti Plitvice i sada smo to i ostvarili,' rekao je Fernando, posjetitelj iz Italije. Nastave li gosti dolaziti ovakvim tempom najstariji hrvatski nacionalni park mogao bi ove godine oboriti sve rekorde. Plitvice bi mogle slaviti i milijuntog gosta.