Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jubilarni domaći turisti

Plitvička jezera ove godine posjetilo pola milijuna gostiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pola milijuna gostiju posjetilo je ove godine najstariji hrvatski nacionalni park, Plitvička jezera. Nakon deset godina besplatne ulaznice i poklon paket dobili su hrvatski posjetitelji. Do sada su jubilarci bili stranci.

'Na Plitvice nas je doveo mehaničar s obzirom da nam je auto ostao u kvaru nedaleko', rekla je Marijana Peher iz Velike Gorice. Nagrada je očito ovoga puta otišla u prave ruke - troškovi zbog kvara, no besplatni ulaz na Plitvice. 'Naravno da mi je drago, valjda će se s tim autom sve riješiti i bit će to jedan ugodan dan', kaže Jadranko Peher. Između ostalog Peheri su dobili i poklon bon - zimski vikend za dvoje na plitvičkom skijalištu.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Slika nije dostupna U srcu Like Drugačiji turizam: Winnetou na Plitvičkim jezerima

>> VIDEO: Rijeke turista na Plitvičkim jezerima

'Rezultat je to dobrog marketinga, rezultat je to prepoznatljivosti nekih povoljnih uvjeta koje smo dali domaćem gostu', rekao je Branislav Šutić, ravnatelj NP 'Plitvička jezera'. Akcije parka urodile su plodom, jer Plitvice sve više posjećuju i domaći gosti. I dok na Plitvicama zadovoljno trljaju ruke i broje prodane ulaznice turisti se kućama vračaju prepuni lijepih uspomena.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene