Franjo Feldi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Franjo Feldi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u nedjelju je uputio sućut obitelji preminulog general-pukovnika Franje Feldija, prvog zapovjednika Ratne škole 'Ban Josip Jelačić'.


"Poštovana obitelji, sa žalošću sam primio vijest o smrti general-pukovnika Franje Feldija. Molim vas primite izraze iskrene sućuti u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno", poručio je premijer Andrej Plenković.

Vezani članci Ursula von der Leyen i Andrej Plenković - 1 Plenković može biti zadovoljan: Bruxelles upalio zeleno svjetlo za hrvatski plan oporavka Kosovski premijer Albin Kurti Kosovski premijer s Plenkovićem obišao putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći: "Ovo je težak dan za naš narod"

Umirovljeni general-pukovnik Franjo Feldi bio je sudionik Domovinskog rata i prvi zapovjednik Ratne škole 'Ban Josip Jelačić'. Stručno znanje prenosio je na časnike u Ratnoj školi, a "ratna svjedočanstva generala Feldija ostat će trajna uspomena oslikana u njegovim djelima", stoji u sućuti premijera Plenkovića.

Franjo Feldi pridružio se Zboru narodne garde u rujnu 1991. i u HV-u je obnašao visoke vojne dužnosti sve do umirovljenja.

Uz vojnu karijeru, od mladosti se bavio slikanjem te izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi. Rođen je 1. siječnja 1938. u Srijemskoj Mitrovici. (Hina)