Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Nacionalnom parku Paklenica zaglavila su dvojica planinara kojima je put presjekao naglo nabujali potok Velika Paklenica. Spasili su ih pripadnici Hrvatske gorske služber spašavanja.


Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) spasila je dvoje planinara u Nacionalnom parku Paklenica kojima je put s planine presjekao nabujali potok.

Sinoć u 19,30 sati zadarski je HGSS posredstvom Centra 112 dobila dojavu da se dvoje planinara nalaze na putu od Jurlina prema kanjonu, a da je potok Velika Paklenica toliko nabujao da ga je nemoguće prijeći.

Vezani članci Ilustracija (Foto: IVC/PIXSELL) HGSS naljutila intervencija u Paklenici: Izgubili noć tražeći ''ugroženu'' osobu, ujutro produžili na posao Slika nije dostupna HGSS spasio paraglajdera i alpinista

>> Zapeo s automobilom u snijegu na Biokovu

Na teren je odmah upućena spasiteljska dežurna ekipa. Po dolasku na mjesto, ekipa je postavila rukohvat preko potoka te su planinarima, kojima su izradili improvizirane pojaseve, asistirali pri prelasku.

Akcija je završila dolaskom do parkirališta u kanjonu Paklenice u 21,30 sati, izvijestio je danas HGSS na svojim internetskim stranicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook