Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili ga GSS-ovci

Zapeo s automobilom u snijegu na Biokovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je s Biokova spašen muškarac koji je s autom zaglavio u snijegu u blizini Lađena.

Jučer u 18.35 sati putem Centra 112 Split primljen je zahtjev za pomoć muškarca koji je zapeo u snijegu osobnim vozilom na biokovskoj cesti na predjelu Lađena, javlja HGSS. Konferencijskom vezom kontaktirali su muškarca koji nije bio životno ugrožen, ali je ostao zarobljen u snijegu.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

>> Evo kako zapravo nastaju lavine

Iz HGSS-a su mu savjetovali da se utopli u autu i čeka pomoć. Pet spašavatelja HGSS stanice Makarska krenulo je u akciju i za sat vremena od dojave auto je bio slobodan, a posjetitelj Biokova uz pratnju sigurno se spustio s planine.

Iz razgovora s unesrećenim doznaje se da se dva i pol sata pokušavao sam izvući uz pomoć lanaca, ali svi pokušaji bili su neuspješni. Kada se smočio i iscrpio, noć je pala i temperatura se spustila pet stupnjeva ispod nule te je uvidio da nema druge nego zatražiti pomoć.

Iako je Park prirode Biokovo službeno zatvoren, ne postoje nikakve prepreke da se neodgovorni pojedinci upute u nepoznato, kao i što odgovorni nisu poduzeli nikakve aktivnosti da se ovakve česte situacije ne događaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene