Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plaćaju sve komunalne doprinose, a nema vode, cesta...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manja mjesta ovise o milosti svojih općina, a iz proračuna im često padaju tek mrvice sa stola. Tako je i u Sevidu, vikend naselju općine Marina kod Trogira. Vikendaši su danas digli bunu zbog vode, puteva, struje.

Sevid prvo treba naći jer do njega sa Jadranske magistrale vode uski loši putići bez ikakvih oznaka. Ugledate na koncu predivan poluotok što se pružio u more, a na njemu gotovo tisuću vikend kuća. No, idila je to iza koje se krije hrpa problema.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Vikendaši iz Sevida kažu kako su proteklih godina općini Marina platili stotine tisuća pa i milijune kuna, a do danas ništa se ovdje nije uredilo.

Vikendaši su danas digli bunu. Prosvjedni skup je, kažu, tek početak. Plaćaju građevinske dozvole, komunalne doprinose, poreze, a novac tvrde ide u druga mjesta.

- Da nam netko kaže gdje su naši novci išli, to moramo mi znati, to je ogromna svota novaca i netko je odgovoran za to, kaže jedan vikendaš. 

Bijes je bio jasan čim smo se uvjerili da voda ovdje stiže iz bunara. Dragocjenu tekućinu u bunare im dovoze kamioni cisterne. Oni koji se bave turizmom tjedno za vodu troše više od 600 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene