Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Manja mjesta ovise o milosti svojih općina, a iz proračuna im često padaju tek mrvice sa stola. Tako je i u Sevidu, vikend naselju općine Marina kod Trogira. Vikendaši su danas digli bunu zbog vode, puteva, struje.


Sevid prvo treba naći jer do njega sa Jadranske magistrale vode uski loši putići bez ikakvih oznaka. Ugledate na koncu predivan poluotok što se pružio u more, a na njemu gotovo tisuću vikend kuća. No, idila je to iza koje se krije hrpa problema.

Vezani članci Tihomir Blagus Pobjeda heroja s Trnja: Odbacili optužnice protiv Tihomira Blagusa koji je u srpnju spasio kvart od poplave Radovi u Općini Jelsa - 5 Jedna priča u sezoni, a potpuno drugačija izvan nje: Kako izgleda život u jednoj od posjećenijih ljetnih destinacija

Vikendaši iz Sevida kažu kako su proteklih godina općini Marina platili stotine tisuća pa i milijune kuna, a do danas ništa se ovdje nije uredilo.

Vikendaši su danas digli bunu. Prosvjedni skup je, kažu, tek početak. Plaćaju građevinske dozvole, komunalne doprinose, poreze, a novac tvrde ide u druga mjesta.

- Da nam netko kaže gdje su naši novci išli, to moramo mi znati, to je ogromna svota novaca i netko je odgovoran za to, kaže jedan vikendaš. 

Bijes je bio jasan čim smo se uvjerili da voda ovdje stiže iz bunara. Dragocjenu tekućinu u bunare im dovoze kamioni cisterne. Oni koji se bave turizmom tjedno za vodu troše više od 600 kuna.