Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro na WikiLeaksu

'Pitajte aktualnu vlast što se dogodilo s raketnim sustavom S300'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerika je bila zainteresirana za kupnju raketnog sustava S300 od Hrvatske.

Sadržaj je to jednog od dokumenata iz zagrebačkog veleposlanstva koji bi se mogao naći na Wikileaksu. Željka Antunović koja je 2003. godine kao ministrica pregovarala s Amerikancima i ponavlja kako je interes Hrvatske, ali i Amerike, bio da taj sustav ne padne u ruke terorista.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

>> WikiLeaks: Hrvatska 2004. bila spremnija za EU od Rumunjske

 'Zaštitila sam naoružanje i do kraja mandata zaštitila i ključne interese Hrvatske. Što se nakon toga dogodilo, pitajte aktualnu vlast. Da je to prodavala Račanova vlada znalo bi se kome je i za koliko prodano, a ovako se ne zna gdje je to oružje završilo.', kazala je ministrica obrane u razdoblju od 2002. do 2003. godine SDP-a Željka Antunović. 

'Svi dokumenti koji su vezani za S 300 u MORH-u imali su oznaku tajnosti. Budući da me nitko nije obavijestio o tome da je ta oznaka skinuta ne želim kršiti odredbu koja me obvezuje na čuvanje tajnosti podataka', poručio je aktulani ministar obrane Branko Vukelić.

Amerika je željela kupiti sustav ali ne i preuzeti potencijalni trošak. Naime, Zvonko Zubak tužio je državu za 200 milijuna dolara za nikad plaćeni sustav i spor je na kraju izgubio.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene