Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pirotehničari "Mungosa" zbog plaća obustavili rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedeset i trojica pirotehničara tvrtke AKD-a "Mungos", koji razminiraju oko 500.000 četvornih metara minski sumnjiva područja u šumi Dubravi kod Vukovara, obustavilo je rad jer im kasni isplata plaća, potvrdio je predsjednik Radničkog vijeća "Mungosa" i povjerenik Sindikata zaposlenih na poslovima razminiranja regije "istok" Nikola Salopek.

Salopek je naveo kako su zadnju plaću, i to za ožujak, pirotehničari primili 2. svibnja.

Pročitajte i ovo Britanska policija Detoniran projektil Bomba im je bila ukras u dvorištu obiteljske kuće: "Osjećamo se kao da nas je napustio stari prijatelj" Slika nije dostupna Kosor razgovarala s pirotehničarima Mungosa o njihovim problemima

"U proteklih osam mjesci Uprava je neisplatom plaće u zakonskom roku tri puta prekršila Zakon o radu i nikom se ništa nije dogodilo", tvrdi Salopek. Stoga su se, dodao je, pirotehničari koji razminiraju šumu Dubravu odlučili na radnički neposluh te su prekinuli razminiranje.

Upravi je također zamjerio što, kako je rekao, nijednim činom ili gestom nije obilježen 1. lipnja i 12. obljetnica početka djelovanja AKD-a "Mungos", osnovane Vladinom odlukom potkraj ožujka 1996.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene