Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnijeli novac i opremu

Upali na hrvatski brod u Gvineji i opljačkali posadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu u vodama ispred luke Conacry u Gvineji došlo je do oružane pljačke na motornom brodu Mokošica dubrovačkog brodara Atlanske plovidbe.

Kako u priopćenju za javnost ističe predsjednik Uprave Atlanske plovidbe kapetan Pero Kulaš nije se radilo o piratskom napadu čiji su motivi otmice broda, već se u ovom slučaju radilo o pljačkašima koji su u ovom slučaju bili zainteresirani isključivo za krađu novca i vrijedne opreme.

'Naglašavamo da ni zapovjednik, niti članovi posade broda nisu ozlijeđeni u ovom napadu. Također ni sama sigurnost broda nije u niti jednom terenutku dovedena u pitanje, čemu je pridonijelo i vrlo pribrano ponašanje zapovjednika i svih članova posade broda. Pljačkaši su otuđili dio brodske opreme kao i dio privatne imovine ukrcanih pomoraca. Zapovjednik broda kao i glavni zapovjednik broda Atlanske plovidbe poduzeli su sve potrebne radnje da se o ovom događaju obavijeste mjerodavna tijela', ističe u priopćenju predsjednik Uprave dubrovačkog brodara Atlanske plovidbe kapetan Pero Kulaš.

Pročitajte i ovo Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura Ilustracija razbojništvo u stanu Opljačkan bjelovarski jerej: Isprevrtali stvari, ukrali veću količinu novca

Pljačkaši su bili naoružani vatrenim oružjem i mačetama.

Državni tajnik za more kapetan Mario Babić, zapovjednik stožera za koordinaciju aktivnosti u slučajevima ugroze hrvatskih brodova i hrvatskih pomoraca u međunarodnoj plovidbi sazvao je sastanak članova Stožera na kojem će se raspravljati o ovom oružanom napadu. Na brodu je bilo devet članova posade, svi iz Dubrovnika i okolice. Radi se o manjem brodu, koji prevozi stočnu hranu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene