Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

''Malo'' zalutao

Pijan se kod mještana raspitivao za smjer: Umjesto u Brinje kombi pun migranata dovezao u – Dobrinj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevici koji su se u utorak poslije 19 sati zatekli u središtu Dobrinja na otoku Krku ostali su iznenađeni kad ih je vozač kombija pitao kako doći do Brinja. Stigla je i policija, koja je u vozilu našla migrante. Riječ je o državljanima Bangladeša i Pakistana.

Stanovnike mjesta Dobrinj na otoku Krku u utorak je iznenadio dolazak kombija na njihovu Placu. Tamo se u večernjim satima kombijem dovezao 41-godišnji vozač koji je prevozio čak 24 mlađa migranta.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

Očevici su za Novi list ispričali kako se kombi do Place dovezao nešto poslije 19 sati te je vozač izašao pitajući za smjer mještane koji su se tamo zatekli. Kažu da je bio ili pod utjecajem alkohola ili nekih opijata i takav se pokušavao raspitati kako doći do Brinja, odnosno Novog Vinodolskog. Netko je ipak pozvao policiju, koja je naposljetku otvorila teretni dio kombija zagrebačkih registarskih oznaka i u njemu zatekla 24 nagurana mladića.

Zasad se ne zna gdje je vozač ukrcao migrante i gdje ih je trebao iskrcati.

Iz PU primorsko-goranske izvijestili su kako je 25. kolovoza oko 20:15 u Dobrinju na otoku Krku policijska ophodnja zaprimila dojavu građana o nepropisno parkiranom teretnom vozilu.

"Na mjestu dojave policijski službenici zatekli su vozača, a u teretnom prostoru vozila pronađeno je više migranata. Osobe su bile iscrpljene jer su bile zatvorene u vozilu pa su im policijski službenici i građani pružili pomoć. Međutim, nije bilo potrebe za liječničkom intervencijom.
Utvrđeno je da se radi o državljanima Bangladeša i Pakistana koji su iz BiH nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku", kažu iz policije. 

U vezi s vozačem teretnog vozila provedeno je kriminalističko istraživanje. Po njegovu završetku 41-godišnji hrvatski državljanin kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, a prema migrantima je pokrenut postupak povratka sukladno Zakonu o strancima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene