Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć službenika

Petraču zbog korištenja mobitela prijeti samica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač najčuveniji hrvatski zatvorenik mogao bi dobiti tri tjedna samice zbog razgovora telefonom. Službenik pulskog zatvora koji mu je to omogućio uklonjen je s dužnosti.

Iako Petrač ima pravo na telefonske pozive koji se nadziru, uspio je telefonirati nenadzirano. Službenik zatvora posudio mu je svoj službeni telefon, a njegovi kolege otkrili su ga i prijavili. 'Službenik će odgovarati za svoj učinjeni propust, a zatvorenik za svoj', bio je kratak u objašnjenju Branko Peran, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav. Petrač bi mogao dobiti i do 21 dan samice, a službenik bi mogao postati stanar ćelija koje je godinama čuvao. Njegov motiv zasad nije poznat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potresne priče VIDEO Život u samici: 'To vas spusti na razinu životinje' Slika nije dostupna U petak na slobodi Hrvoje Petrač promijenio gume na automobilu?

>> Petrač se u zatvoru korisiti službenim telefonom

Najeksponiranije služenje zatvorske kazne u hrvatskoj povijesti, od povlaštenog statusa u Lepoglavi, godišnjih odmora, slobodnih dana i krivotvorenih zapisnika za premještanje u poluotvoreni odjel, dovelo je u studenom prošle godine do smjene šefa hrvatskih ćelija Damjanovića. Perana smo upitali boji li se smjene zbog propusta s Petračem, no on je rekao kako se ne boji te da je zatvorska služba svoj dio posla korektno odradila i kako će obojica uhvaćenih odgovarati.

Nakon ubojstva Ive Pukanića, Petrača se prebacuje u stroži pulski zatvor. Zbog rigoroznih mjera u siječnju ove godine najavljuje tužbu protiv države, zbog kršenja ljudskih prava. Prvi ožujka 2013. dan je kad bi Hrvoje Petrač trebao izaći iz zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene