Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Spas devastiranog kompleksa

Pet investitora zainteresirano za Kupare!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet investitora zainteresirano je za obnovu Kupara I - ponude na javni poziv za neobvezujući iskaz interesa poslali su - Karisma Hotels Adriatic, Valamar poslovni razvoj, Titan nekretnine, Rixos grupa i Braniteljska zadruga "Mir" Mlini, objavili su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Povjerenstvo za ocjenu prijava otvorilo je danas ponude pristigle na javni poziv za podnošenje neobvezujućeg iskaza interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I, za koji je rok istekao u ponedjeljak, 10. ožujka.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman - 1 Vruća tema Grlić Radman zatražio mišljenje kako ispuniti imovinsku karticu: "Ne točno treba li unijeti, nego na koji način" Slika nije dostupna Turistički kompleks Milanović: Do proljeća će se znati tko je koncesionar za Kupare

U tom su povjerenstvu ministar turizma Darko Lorencin, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, zamjenik predstojnika DUUDI-a Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli.

Potencijalni su investitori u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

Iz DUUDI-ja napominju kako navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa.

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, DUUDI će provesti postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude, koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine.

Milanović: Do proljeća će se znati tko je koncesionar za Kupare

Predmet poziva za obezujuće ponude bit će sklapanje ugovora o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina, i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu.

Vlada je sredinom siječnja donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1, kompleksa bivšeg vojnog odmarališta, koji je od Domovinskog rata, odnosno 1990-ih neiskorišten, zapušten i devastiran.

Ukupna se investicija u Kupare I procjenjuje na 150 do 300 milijuna eura, a na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa, kapaciteta od najviše 1500 postelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene