Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistički kompleks

Milanović: Do proljeća će se znati tko je koncesionar za Kupare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je za današnjeg posjeta Kuparima, kompleksu bivšega vojnog odmarališta, kako bi do kraja proljeća trebalo biti jasno tko će dobiti koncesiju i pravo građenja na 99 godina i uložiti nekoliko stotina milijuna eura te otvoriti barem 300 radnih mjesta.

Premijer Milanović obišao je s ministrom turizma Darkom Lorencinom i predstavnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladenom Pejnovićem kompleks negdašnjega vojnog odmarališta Kupara u čijem je sastavu pet hotela - 'Grand', 'Kupari', 'Pelegrin' te 'Goričina 1' i 'Goričina 2'.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Nakon obilaska premijer Milanović rekao je novinarima kako ekonomska i financijska situacija u zemlji nije jednostavna te da BDP i dalje stagnira, ali se očekuje da u ovoj i u idućoj godini počne konačno rasti.

'Ovo su važni projekti koji bi trebali tome doprinijeti jer je država direktno uključena i njezin rad ili nerad rezultira investicijom ili neinvesticijom. Ovaj kompleks je 19 godina zanemaren zašto je odgovorna hrvatska država, odnosno vlasti zato što se ovdje ništa nije događalo, posebno u zadnjem desetljeću kad je bilo vrijeme konjukture', rekao je Milanović.

Istaknuo je kako je Vlada u dvije godine 'napravila jedan kompleksan pravni posao' i da je sve spremno za investiciju. 'Do kraja proljeća trebali bismo imati jasnu situaciju tko će dobiti koncesiju i pravo građenja na 99 godina i ovdje uložiti više stotina milijuna eura i otvoriti barem 300 radnih mjesta, ovisno o tome kolika bude sezona', rekao je Milanović.

Vlada poziva: Kupite Kupare, imate 30 dana!

Sredinom siječnja Vlada je naime donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1. Objava poziva je neobvezujuća, a nakon obnove zemljišne knjige, postupka koji je u tijeku, bit će proveden postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude. Izbor investitora očekuje se u prvom kvartalu 2014.

Na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti na rok od 99 godina. Svi su hoteli devastirani, a nakon obnove planira se kapacitet od najviše 1500 postelja.

Premijer je danas u Kuparima rekao kako Vlada radi i na drugim projektima, npr. u Korčuli, gdje je Hotelsko turističko poduzeće privatizirano te se, kako je istaknuo, ondje 'stvari miču s mjesta', još i u vezi s hotelima 'Plat' te Brijunima.

'Stvari se događaju, Vlada može otkloniti zapreke investicijama', zaključio je premijer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene