Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka vlastima

Partnerstvo za društveni razvoj: Nađite Miljuševe napadače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na slučaj pretučenog novinara Dušana Miljuša, čiji napadači nisu otkriveni ni nakon dvije godine, danas je podsjetila udruga Partnerstvo za društveni razvoj u kojoj tvrde da su u Hrvatskoj i dalje ugroženi svi novinari koji istražuju korupciju i organizirani kriminal.

Predsjednik udruge Munir Podumljak poručio je na konferenciji za novinare da tijela kaznenog progona moraju otkriti krivce za napad, 'bez obzira što bi to moglo značiti i privođenje nekih uglednih osoba te bivših i sadašnjih djelatnika policije'. Dodao je da udruga prikupljala podatke o prijetnjama i napadu na Miljuša još od jeseni 2007. kada je njegovo ime objavljeno među osmrtnicama jednog dnevnog lista, što je shvaćeno kao upozorenje zagrebačkog podzemlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija niz napada Učestalo nasilje na osječkim ulicama: Policija pronašla još tri napadača, svi su maloljetnici Ilustracija kronologija Detalji ubojstva u automat-klubu: Dvojica uhićenih idu na mjesec dana u istražni zatvor

Potom je palicama za bejzbol pretučen 2. lipnja 2008. oko 20 sati ispred svog stana u Zagrebu. Teško je ozlijeđen, a policija je zločin tek nakon pritiska javnosti i novinara kvalificirala kao pokušaj ubojstva, podsjetio je Podumljak. Sve informacije koje je udruga prikupila o 'slučaju Miljuš' upućene su Ravnateljstvu policije još u ožujku 2009. ali do danas nema nikakvog odgovora, kazao je Podumljak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene