Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako ćemo mi biti u prilici upravljati državom, sigurno nećete gledati ovakve 'bijesne ergele' na Markovom trgu, rekla je Holy.


Predsjednica ORaH-a Mirela Holy u utorak je na Trgu svetog Marka, pored parkiranih službenih automobila Vladinih dužnosnika, poručila da u slučaju dolaska ORaH-a na vlast građani više neće morati gledati dužnosnike u skupim limuzinama, već će se oni voziti u puno skromnijim autima.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Iskustvo manjinske vlade bilo bi dobro za Hrvatsku' Slika nije dostupna Holy za Dnevnik Nove TV otkriva: 'ORaH ne želi u Vladu, provođenje programa bi kontrolirali iz parlamenta'

"Ako ćemo mi biti u prilici upravljati državom, sigurno nećete gledati ovakve 'bijesne ergele' na Markovom trgu i naši si ljudi sigurno neće nabavljati ovakve automobile kako bi ispunili svoje dječačke snove", istaknula je Holy.

"Moto naše kampanje je 'Promijeni smjer' - ne nudimo nikakvu treću opciju, nego drugačiju opciju. Ne nudimo građanima kupovinu bijesnih automobila, velikih potrošača CO2 i stakleničkih i drugih plinova, već drugačiju politiku, koja će odvesti Hrvatsku u razdoblje u kojem će država služiti kao servis građanima", poručila je Holy s konferencije za novinare održane pokraj parkiranih automobila državnih dužnosnika.

'Iskustvo manjinske vlade bilo bi dobro za Hrvatsku'

Potom je zajedno s predsjednikom Glavnog foruma ORaH-a Gordanom Cmrečkim simbolično skinula crnu tkaninu s malog automobila smart cd, na kojemu je pisalo "Be smart - ORaH", kao simbola promjene politike nakon koje će "završiti vrijeme crnih limuzina".

Komentirajući izjavu SDP-ova Arsena Bauka da u Hrvatskoj "ne postoji treća opcija", Cmrečki je rekao da "trenutno postoji samo prva opcija jer su obje velike stranake de facto iste po programu, modusu operandi, načinu ponašanja i odnosu prema javnom interesu".

"Mi smo zato druga opcija, a građani doista nemaju veliki izbor, bez obzira na broj stranaka u Hrvatskoj. Mi smo doista različiti od svih koji su se do sada pojavili jer smo jedina programska stranka u Hrvatskoj - kroz naše programe javno, otvoreno i demokratski govorimo o tome što želimo i na koji način promijeniti Hrvatsku", poručio je Cmrečki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju