Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suočavanje s prošlošću

Park Anne Frank otvoren u Puli: ''Moja teta upoznala je Anne u logoru. Jednoga dana djevojčice više nije bilo''

Aktualno Galerija Nećak Anice Kovačić - 2 Nećak Anice Kovačić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nećak Anice Kovačić - 1 Nećak Anice Kovačić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Park Anne Frank Park Anne Frank Foto: DNEVNIK.hr +0 Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
U Puli je otvoren Park Anne Frank, jedne od najpoznatijih žrtava holokausta, a na otvorenju je bila i obitelj pokojne Anice Kovačič iz Slovenije koja je poznavala Annu i družila s njom do njezine smrti. S Aničinim nećakom Danijelom Mislejem nakon otvaranja razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Grad Pula je pokrenuo je inicijativu da se park na Punti imenuje baš po djevojčici Anne Frank još prošle godine nakon obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Na otvorenju Parka bio je i premijer Andrej Plenković, niz ministara, ali i obitelj pokojne Anice Kovačič iz Slovenije koja je poznavala Annu i družila s njom do njezine smrti.

''Kovačić je bila u logoru Bergen-Belsen. a među zatvorenicama bila je i jedna Židovka s kojom se sprijateljila. Bila je to Anne Frank'', ispričao je Aničin nećak Danijel Mislej reporterki Dnevnika Nove TV Lini Dollar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragičan život koji je dirnuo mnoge Ponovno otvorena istraga o tužnoj sudbini Anne Frank: Hoće li se napokon otkriti tko ju je izdao?

Pročitajte i ovo Andrej Plenković historia (est) magistra vitae Hrvatska započinje predsjedanje Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust

''Anica se sjeća da je Anne bila na izmaku snaga i da je počela gubiti nadu, a ona ju je tješila i hrabrila da izdrži još malo. No, jednoga dana djevojčice više nije bilo'', kazao je Mislej i dodao da je njegovoj teti bilo teško govoriti o svemu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene